Optimizare SEO on PAGE

Optimizare site web on PAGE

optimizare site seo ON PAGE In etapa de optimizare SEO on page, totul se focuseaza asupra site-ului in sine. In mod normal aceasta etapa ar trebui inceputa inca de la conceperea efectiva a site-ului daca vorbim de site-uri noi sau site-uri care vor sa-si schimbe complet structura. Acesta este cazul ideal, pentru ca in baza unei analize complete a pietei pe care va activa site-ul acesta va fi optimizat on page inca de la inceput.

In cazul site-urilor existente, procesul de optimizare on page este la fel de important, numai ca modificarile vor trebuie gandite si adaptate in concordanta cu structura/platforma acestuia.
Inainte de a incepe procesul de SEO on page trebuie sa intelegem cel mai important lucru:
Optimizarea site-ului din punct de vedere on page trebuie sa graviteze in jurul utilizatorului si trebuie sa includa si partea de User Experience.
Fiecare actiune desfasurata, fiecare element de structura, fiecare cuvant scris, fiecare poza, trebuie sa fie implementate numai daca aduc o plus valoare utilizatorului, numai daca il ajuta pe acesta in procesul de navigare.

Structura site-ului

De cele mai multe categoriile de produse/servicii sunt concepute fara o analiza consitenta a modului in care utilizatorii cauta respectivele produse si servicii.
Sa luam un exemplu concret din domeniul de bijuteriilor. Un site de bijuterii care vinde bijuterii din aur cu siguranta are pe site bijuterii din aur galben, bijuterii din aur alb, inele de logodna, inele cu diamant, inele din aur roz, cercei cu diamant, cercei de aur, bratari de aur, etc. Sunt foarte multe produse care trebuie grupate corect, astfel incat sa ajute utilizatorul final in procesul de navigare si sa ii faciliteze astfel procesul de cumparare.
Asftel, stablirea categoriilor indexabile se va face in baza unei analize amanuntite modului in care consumatorii cauta astfel de produse cat si in concordanta cu strategia generala de marketing/vanzari.

Seo On Page

In ceea ce priveste SEO On-Page, trebuie sa avem in considerare o serie de activitati:
Crearea unui design SEO Friendly, care sa capteze utilizatorii si sa ii tina cat mai mult pe site, urmand sa ii faca sa revina
Domeniul web - varsta si relevanta acestuia.
Varsta fiecarui link din site si redirectul linkurilor vechi catre cele noi pentru a transmite din autoritatea acestora.

SCRIEREA CODULUI PENTRU UN SITE WEB OPTIMIZAT

- Scrierea codului cat mai eficient posibil astfel incat citirea si implicit, incarcarea paginii, sa fie cat mai rapida;
- Dimensiunea totala a codului sa nu fie foarte mare;
- Existenta atributelor alt si title pentru imagini;
- Folosirea tagurilor heading: h1, h2, h3, h4, h5, h6;
- Ideal ar fi sa existe un singur fisier CSS;
- Evitarea linkurilor catre alte site-uri, intrucat dati din autoritatea site-ului dumneavoastra catre aceste site-uri;
- Nu folositi prea multe linkuri interne pe o singura pagina;
- O singura intrare in site: www.site.ro sau site.ro; redirectul unuia dintre ele catre celalalt;
- Redirectarea paginilor care nu mai exista catre homepage-ul site-ului; veti transfera astfel si din autoritatea paginilor care nu mai exista si evitati situatiile neplacute de a trimite utilizatorul catre o pagina inexistenta;
- Scrierea META Titlurilor (60-70 caractere), a META Descrierilor (150-160 de caractere) si definirea cuvintelor cheie pentru fiecare pagina - acestea trebuie sa fie cat mai relevante si sa se regaseasca in pagina (pentru tagul TITLE este recomandat un maxim de 56 caractere, ori un echivalent a maxim 6 cuvinte);
- Rescrierea linkurilor care sa contina cuvintele cheie alese (dar care sa aiba legatura cu tot continutul paginii);
- Redirectarea linkurilor vechi catre cele noi (redirect 301) pentru a transfera autoritatea;
- Implementarea toolurilor Google Analytics si Google Webmaster pentru monitorizarea site-ului;
- Existenta faviconului (logo-ul dumneavoastra trebuie sa se regaseasca sus in bara de browser;
- Existenta fisierului robots.txt;
- Existenta sitemap.xml si a sitemap.html.

CONTINUTUL SITE-ULUI

- Scrierea unui continut relevant pentru utilizator, folosind cuvintele cheie dupa care dorim sa se faca indexarea; - Nu folositi continut duplicat;
- Pagina trebuie sa aiba cat mai mult continut si sa fie updatat frecvent.

IMAGINILE

- Imaginile trebuie sa aiba o dimensiune cat mai mica, sa fie facute special pentru web (spectru de culoare RGB, rezolutie adaptata pentru web sau monitor adica 72 ppi valoarea medie a rezolutiei sistemelor de operare), astfel incat sa se incarce cat mai rapid de pe server;
- Imaginile trebuie denumite conform cuvintelor cheie alese.

MARIMEA SITE-ULUI

- Cu cat este mai mare, cu atat un site este mai important. Trebuie sa ne concentram in permanenta asupra adaugarii unor pagini noi si a unui continut nou pe paginile existente.

RETELE SOCIALE

- Existenta retelelor sociale in site este foarte importanta; incercati sa postati cat mai mult pe retelele de socializare si sa atrageti cat mai multi utilizatori catre site.

GAZDUIREA

- Site-ul trebuie gazduit pe servere de incredere astfel incat sa se incarce repede, sa nu intram in blacklist si sa fie in permanenta activ.

"Creativitatea inseamna a lua elemente cunoscute si a le asambla in moduri unice." - Jacque Fresco